Ctrs.gr on Twitter ctrs.gr on Facebook
  • Μονακό - Μιλάνο

    ΓΑΛΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ ΜΟΝΑΚΟ – ΜΙΛΑΝΟ 5 ημέρες ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:23 – 27 Δεκεμβρίου...
  • Βόρεια Ελλάδα

    ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΤΟΜΑ...
  • Σαντορίνη

    ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΗΜΕΡΙΣΙΑ Αναχώρηση:κάθε πρωί από το λιμάνι του Ηρακλείου με...
  • Ηράκλειο - Ρώμη

    Ρώμη 4 ΗΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ...

Πληροφορίες για την Βίζα

Παρακάτω δίνονται πληροφορίες για την έκδοση Βίζας σε διάφορες χώρες:

Για Αίγυπτο:Βίζα Αιγύπτου μπορείτε να πάρετε από την πρεσβεία. Χρειάζεστε το διαβατήριο και μια φωτογραφία. Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος με την άφιξή σας στο αεροδρόμιο του Καϊρου. Αγοράζετε χαρτόσημα από τα ανταλλακτήρια, τα οποία κολλάει ο υπάλληλος στο διαβατήριο τη στιγμή που γίνεται ο έλεγχος των διαβατηρίων. Η βίζα έχει ισχύ ένα μήνα, αλλά δεν θα έχετε πρόβλημα αν ξεπεράσετε το διάστημα έως 2 εβδομάδες. Αν ξεπεράσετε τις 2 εβδομάδες, θα σας επιβληθεί τσουχτερό πρόστιμο κατά την έξοδό σας από τη χώρα. Αν λοιπόν σκοπεύετε να μείνετε περισσότερο, ανανεώστε τη βίζα στο Κάιρο ή σε άλλη μεγάλη πόλη. Για να βγείτε και να ξαναμπείτε στη χώρα, πρέπει να ζητήσετε βίζα πολλαπλής εισόδου, η οποία στοιχίζει λίγο παραπάνω.

Πρεσβεία Αιγύπτου
Λεωφ. Β. Σοφίας 3,
T.K. 106 71(Δ. Αθήνα, Ν. Αττικής) 
Τηλ: 2103618612
Fax: 2103603538
http://www.mfa.gov.eg

Πρεσβεία Ελλάδας στην Αίγυπτο
18 Aisha El Taymouria Garden City
114 51 Cairo
Τηλ: (00202) 27950443 / 27955915 / 27951074
Fax: (00202) 27940684
e-mail: 

grgencon.cai@mfa.gr  

Για Η.Π.Α:Η Ελλάδα εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα από την 5η Απριλίου 2010. Όλοι οι αιτούντες για μη-μεταναστευτική βίζα πρέπει να συμπληρώνουν το νέο ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης για βίζα DS-160.

https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html?_flowExecutionKey=_c8D88AA0C-1F44-B2FE-862C-D6814CA8026B_k705C5AD3-A3BC-8481-37B0-A82CE889A652

Η έκδοση μη-μεταναστευτικής βίζας είναι απαραίτητη για όλα τα άτομα που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ εκτός από τους ταξιδιώτες που είναι υπήκοοι των 36 χωρών που συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα και έχουν μηχανογραφημένα διαβατήρια.

Εάν το διαβατήριο έχει λήξει αλλά περιέχει μία εν ισχύ βίζα, μπορείτε να ταξιδέψετε με τα δύο διαβατήρια – το ληγμένο διαβατήριο σας που περιέχει την ισχύουσα βίζα και το εν ισχύ διαβατήριο σας. Διασφαλίστε ότι ο τρόπος γραφής του ονοματεπωνύμου σας και της ημερομηνίας γέννησής σας είναι πανομοιότυπη στο παλαιό και καινούργιο διαβατήριο. Εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή διαφορά, θα πρέπει να καταθέσετε εκ νέου αίτηση για βίζα ώστε αυτή να τοποθετηθεί στο καινούργιο σας διαβατήριο.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για βίζα ή χρειάζονται πληροφορίες σχετικά με την έκδοση βίζας μπορούν είτε να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας http://athens.usembassy.gov/greekhome.html, στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση, athensconsul@state.gov, ή να τηλεφωνούν στους παρακάτω αριθμούς:

Το τηλεφωνικό κέντρο που εξυπηρετεί τους πελάτες για μη-μεταναστευτικές βίζες θα δέχεται τηλεφωνήματα από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ. καθημερινά εκτός Ελληνικών αργιών. Τα τηλεφωνήματα θα έχουν μια μικρή χρέωση αλλά το κέντρο εγγυάται ότι θα απαντά κάθε τηλεφώνημα το αργότερο στο τρίτο χτύπημα. Η χρεώση είναι 1,19 ευρώ το λεπτό για τηλεφωνήματα από σταθερά τηλέφωνα και 1,52 ευρώ το λεπτό από κινητά. 
Μόνο από σταθερό τηλέφωνo OTE: 90-11-230-730
΄Εαν δεν έχετε σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ αλλά χρησιμοποιείτε άλλον πάροχο δεν θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 90-11-230-730.
Από κινητό τηλέφωνo: 
COSMOTE: 901-200-6313
VODAFONE: 901-694-6313
WIND: 901-160-6313

Άτομα με Διπλή Υπηκοότητα: Ατομα που έχουν διπλή υπηκοότητα (δηλαδή, άτομα που έχουν Αμερικανική υπηκοότητα και μία επιπλέον υπηκοότητα, όπως π.χ. και Ελληνική) ΠΡΕΠΕΙ να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με Αμερικανικό Διαβατήριο. Εάν είστε Αμερικανός υπήκοος ή αν νομίζετε ότι θα μπορούσατε να είστε, επικοινωνείστε με το τμήμα Αμερικανικών Διαβατηρίων στο 210 720 2494 ώστε να εκδώσετε ή να ανανεώσετε το διαβατήριο σας.

Τα Παιδιά Αμερικανών Πολίτων: Εάν εσείς ή ο/η σύζυγός σας είστε Αμερικανός υπήκοος, και κάνετε αίτηση για βίζα Αμερικής για το παιδί σας που έχει Ελληνικό διαβατήριο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο εξυπηρέτησης Αμερικανών διαβατηρίων του Προξενείου πριν το ραντεβού που έχετε για την βίζα ώστε να διευκρινισθεί εάν το παιδί πληρεί τις προϋποθέσεις για να πάρει Αμερικανική υπηκοότητα. Δεν θα εκδοθεί βίζα για άτομο που δικαιούται Αμερικανικής υπηκοότητας, ή που εκκρεμεί υπόθεση για Αμερικανική υπηκοότητα. Για περισσότερες πληροφορίες, ή για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού για να καθορίσετε εάν το παιδί σας πληρεί τις προϋποθέσεις για Αμερικανική υπηκοότητα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το 210-720-2494. 

Για Αυστραλία:Αν θέλετε να εκδώσετε βίζα για το ταξίδι σας στην Αυστραλία, αναζητήστε  πληροφορίες απο την παρακάτω ιστοσελίδα http://www.eta.immi.gov.au/

Πρεσβεία Αυστραλίας στην Αθήνα:
Λεωφ.Κηφισίας 1-3 & Λεωφ. Αλεξάνδρας (κτήριο ΘΩΝ) 
Αθήνα, T.K. 115 23 (Δ. Αθηναίων, Ν. Αττικής) 
Τηλ. 2108704000

 

Πρεσβεία Ελλάδας στην Αυστραλία
Καμπέρα
Δ/νση : 9 Turrana Street, Yarralumla, Camberra A.C.T.2600
Τηλ. : (00612) 62733011, 62733883, 62733158 - Fax : 62732620
E-mail : 
greekemb@greekembassy-au.org   

 

Για Ινδονησία:Βίζα για Ινδονησία μπορείτε να πάρετε από την πρεσβεία αλλά και με την άφιξή σας στο αεροδρόμιο. Στην πρεσβεία θα χρειαστείτε διαβατήριο με τουλάχιστον εξάμηνη ισχύ από την ημέρα αναχώρησης και μια φωτογραφία, ενώ η διαδικασία θέλει τρεις εργάσιμες ημέρες. Αν πάρετε τη βίζα από το αεροδρόμιο, θα χρειαστείτε διαβατήριο με τουλάχιστον εξάμηνη ισχύ, μια φωτογραφία και εισιτήριο επιστροφής.

Πρεσβεία Ινδονησίας
Λεωφ. Μαραθωνοδρόμων 99, Ψυχικό 
Τηλ: 2106774692 
Fax: 2106756955
http://indonesia.gr/

 

 

Πρεσβεία Ελλάδας στην Ινδονησία
Plaza 89, 12th floor, Suite 1203 JL H.R.Rasuna Said,
kav. X-7 No 6, Jakarta
Τηλ.:(006221) 5207776 / 5274936 
Fax: (006221) 5207753 

 

Για Κίνα:Η έκδοση Βίζας για την Κίνα γίνεται μεσω της πρεσβείας. Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες και απο την παρακάτω ιστοσελίδα:  http://gr.china-embassy.org/eng/

Πρεσβεία Κίνας:
ΚΡΙΝΩΝ 2Α ΨΥΧΙΚΟ, T.K. 154 52 (Δ. ΨΥΧΙΚΟ, Ν. Αττικής) 
Τηλ. 2106723282 2106723282

Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κίνα
Πεκίνο:
Guang Hua Lu 19, Jianguomenwai, Beijing 100600 
Τηλ: (008610) 65321391 (008610) 65321391 , 65321317, 65321588 
Φαξ: 65321277 
E-mail: 
grembpek@163bj.com 

 

Για Κούβα:Βίζα για Κούβα μπορείτε να πάρετε από την πρεσβεία. Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι διαβατήριο, μια φωτογραφία και αντίγραφο βεβαίωσης ταξιδιωτικής ασφάλισης στα αγγλικά. Χρειάζονται τρεις εργάσιμες ημέρες για την έκδοση. Για να ταξιδέψετε για Κούβα, το διαβατήριο σας πρέπει να έχει τουλάχιστον εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία αναχώρησης.

Πρεσβεία Κούβας
Σοφοκλέους 5, Φιλοθέη 
Αττική 15237 
Τηλ: 210 6855550 
http://emba.cubaminrex.cu/Default.aspx?alias=emba.cubaminrex.cu/greciagk 

Πρεσβεία Ελλάδας στην Κούβα
∆ιεύθυνση: 7802 5th Ave.& 78 str.Miramar Playa, Havana
Τηλ.: (00537) 2042854 2042995 Fax: 2079550
Τηλ.Εκτ.Αν.:00537 2141463/2141106 00352435150
Email: 
gremb.hav@mfa.gr  / gremb@enet.cu 

 

Για Ρωσία:

Ρώσικη πρεσβεία

Διεύθυνση: Νικηφόρου Λύτρα 28, Π. Ψυχικό, Αθήνα 15452 
Τηλ: 210 672-6130, 210 672-5235 φαξ: 210 674-97-08 
Tηλ. για VISA: 210 6742949, 210 6725235

http://www.russianembassy.net/iservice.nsf/Cons/EmbassyOfRussiaInAthens

Ελληνική πρεσβεία στη Ρωσία:
Διεύθυνση: Leontiefsky Perculok No 4 Moscow 125009 MOSCOW , RUSSIA 
Τηλ.: (007495)6901446, 7753700 - Fax: 7716510 
E-mail: 

gremb.mow@mfa.gr 

Τουριστική Βίζα:Για την έκδοση βίζας για τη Ρωσία απαιτείται το διαβατήριό σας που πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες από την είσοδό σας στη χώρα, 2 φωτογραφίες και πρέπει να είναι υπογεγραμμένο από τον κάτοχο στο αντίστοιχο πεδίο που το ορίζει. Στην περίπτωση της τουριστικής βίζας είναι απαραίτητη η προσκόμιση αποδεικτικού κράτησης ξενοδοχείου, το λεγόμενο voucher, ώστε να αποδεικνύεται ότι έχει διασφαλιστεί και η διαμονή σας στη Ρωσία. Το voucher το εκδίδει το ταξιδιωτικό γραφείο που θα κάνει την κράτηση του ξενοδοχείου σας ή εκτυπώνετε την επιβεβαίωση από το ξενοδοχείο, αν έχετε κάνει μόνοι σας την κράτηση. Αν βέβαια πρόκειται πχ να φιλοξενηθείτε και δεν χρειάζεστε να προχωρήσετε σε κράτηση ξενοδοχείου, θα εκδοθεί ένα εικονικό voucher για λογαριασμό σας, ώστε να υποστηρίξει απλά τη διαδικασία έκδοσης της βίζας. Θα συμπληρωθεί η αίτηση για την έκδοση βίζας για τη Ρωσία την οποία θα σας ζητήσουν να υπογράψετε. Η βίζα αυτή ισχύει αυστηρά για 30 ημέρες και βγαίνει συνήθως σε 5 εργάσιμες ημέρες αλλά μπορεί να βγει και πιο σύντομα ως επείγουσα, το κόστος της όμως αυξάνεται στη περίπτωση αυτή.

 

Ιδιωτική βίζα- έκδοση με πρόσκληση:Μπορείτε να εκδώσετε βίζα, αν σας έχει αποσταλεί πρόσκληση από τη Ρωσία από τους συγγενείς ή τους συνεργάτες σας (από κάποια εταιρεία που εδρεύει στη Ρωσία και σας προσκαλεί) η οποία έχει συνταχθεί και υπογραφεί στις τοπικές αστυνομικές αρχές και σας έχει αποσταλεί το πρωτότυπο. Στην περίπτωση αυτή, η πρόσκληση προσκομίζεται στο Ρωσικό Προξενείο μαζί με το διαβατήριό σας που πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες από την είσοδό σας στη χώρα, 2 φωτογραφίες και πρέπει να είναι υπογεγραμμένο από τον κάτοχο στο αντίστοιχο πεδίο που το ορίζει. Μαζί προσκομίζεται η συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση και στη συνέχεια θα παρακρατηθούν όλα τα παραπάνω στο Προξενείο για 5 εργάσιμες ημέρες (διάστημα μέσα στο οποίο βγαίνει και ο πιο οικονομικός τύπος βίζας). Η βίζα αυτή ισχύει μόνο για το διάστημα που έχει δηλωθεί και για μία είσοδο μόνο. 

Αναζήτηση Εκδρομών

 

C.Tr.S Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικό newsletter στο παρακάτω email
γράψτε το email σας για να ενημερώνεστε για τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας
μπορείτε να ενημερώνεστε για προσφορές και στο κινητό σας
γράψτε το κινητό σας για να ενημερώνεστε για τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας