Ctrs.gr on Twitter ctrs.gr on Facebook
 • Κούβα

  ΚΟΥΒΑ 9 ΜΕΡΕΣ/8 ΝΥΧΤΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:23/03/18-02/04/18 ΑΠΟ1495€ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...
 • Μήλος

    ΜΗΛΟΣ  <<Η Μήλος είναι φημισμένη για τα δαντελωτά της ακρογιάλια....
 • Ηράκλειο - Καππαδοκία

  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ  από Ηράκλειο...
 • Ηράκλειο - BENELUX

  ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ απευθείας από Ηράκλειο  7...

Εκδρομές > Ηράκλειο - Σμύρνη

Ηράκλειο - Σμύρνη

ΣΜΥΡΝΗ

4 ΜΕΡΕΣ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 28/04/2018

από 395€

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα: 28/4 ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΜΥΡΝΗ

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο  Ηρακλείου και ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτήση με Aegeanγια Σμύρνη. Άφιξη στη Σμύρνη (διάρκεια πτήσης 1 ώρα) και ξεκινάμε την γνωριμία μας με την όμορφη και ιστορική πόλη, με τις έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς, όπου εδώ γεννήθηκε και ένα από τα πιο σημαντικά είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο.  Επίσκεψη στην Αγία Φωτεινή, τον ενοριακό ναό της Ελληνικής κοινότητας της Σμύρνης. Οδηγούμαστε στο ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ, το παλιό Kορδελιό, τις αποβάθρες, και τις διάφορες γειτονιές. Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο ΜΠΑΙΡΑΚΛΙ, στο ΜΕΣΙΝΡΛΗ και στην ΠΟΥΝΤΑ της Σμύρνης (ΑLSANCAK). Βλέπουμε τις παλιές συνοικίες με τα εναπομείναντα Ελληνικά σπίτια που ονομάζονται ακόμα και σήμερα Ελληνικά Σπίτια και τις πρώην Ελληνικές επαύλεις (πρώην ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ, LAGONT κλπ). Στο σοκάκι με το παλιό ‘Ασανσέρ’ (που λειτουργεί ακόμα) και την πλατεία Κονάκ (Πλατεία Ρολογιού). Το Ελληνικό Προξενείο, το κτίριο του ΝΑΤΟ όπου στο παρελθόν στεγάζονταν η αθλητική λέσχη και το Θέατρο, το εντυπωσιακό κτίριο του Γαλλικού Προξενείου κοντά στο οποίο υπήρχε το Θέατρο της Σμύρνης, το Κουμερκάκι, το Υπουργείο του τουρισμού πρώην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, και τις παλιές συνοικίες. Περιγραφές μνημείων που δεν υπάρχουν πιά όπως ο Φραγκομαχαλάς, η οδός FRANQUE, η Αγία Φωτεινή, η Ευαγγελική Σχολή, οι «ευεργέτες» της Ελληνικής κοινότητας. Δείτε τα δύο παλιά Ελληνικά σχολεία που ακόμα χρησιμοποιούνται σαν σχολεία, το κεντρικό Παρθεναγωγείο (ATATURK LISESI) με τις Ιονικού ρυθμού κολώνες το οποίο χτίστηκε από τον ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ και το Ομήριο (NAMIK KEMAL LISESI) που χτίστηκε από τον Παύλο Αθηνογένη το 1881, όπου φοιτούσαν τα κορίτσια των πλουσίων. Προχωρούμε στο σημερινό Μπασμανέ (Σιδηροδρομικός Σταθμός) και επίσκεψη στην περίφημη παλιά κλειστή Αγορά της πόλης. Mεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Toαπόγευμα ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψετε και εσείς τις ομορφιές τις πόλης, να περπατήσετε στην προκυμαία με τα πολλά καφέ και εστιατόρια ή να χαζέψετε στην αγορά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: 29/4 ΣΜΥΡΝΗ -ΕΦΕΣΟΣ – ΚΙΡΚΙΤΖΕ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη εκδρομή στην αρχαία περιοχή της Εφέσου, την πιο καλοδιατηρημένη και μεγαλοπρεπή αρχαιολογική ζώνη της λεκάνης του Αιγαίου, περίπου 90 χιλ. από την Σμύρνη. Οδοιπορική ξενάγηση στην μοναδική Αρχαία Πόλη της Εφέσου με αφετηρία την Αρκαδική οδό τον σημαντικότερο συγκοινωνιακό της κόμβο. Θα δούμε το άγαλμα της Νίκης, το ελληνιστικό της θέατρο, χωρητικότητας 25.000 θέσεων (ακόμα σε χρήση), το Νυμφαίο, το Στάδιο, το Γυμναστήριο του Βέδιου την προσεκτικά ανακαινισμένη βιβλιοθήκη του Κέλσου, την οδό των Κουρητών, το σιντριβάνι του Τραϊανού και τον κορινθιακού ρυθμού ναού του Αδριανού. Επόμενος σταθμός το χωριό Κιρκιτζέ, γνωστό από το βιβλία Ματωμένα Χώματα της Διδώς Σωτηρίου. Χρόνος ελεύθερος. Συνέχεια της εκδρομής μας το Κουσάντασι, με το γραφικό λιμάνι, τα πολλά παζάρια και τις ψαροταβέρνες. Ελεύθερος χρόνος. Βραδάκι επιστροφή στην Σμύρνη. Δείπνο. Μπορείτε να απολαύσετε ένα περίπατο στη φωταγωγημένη πανέμορφη παραλιακή ζώνη της πόλης.

3ημέρα: 30-4 ΣΜΥΡΝΗ – ΒΟΥΡΛΑ – ΤΣΕΣΜΕ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την  εκδρομή στις παλιές ελληνικές γειτονιές.Στη διαδρομή μας θα

δούμε πανέμορφες γραφικές κατοικίες, μικρές αυλές, πλατείες, σοκάκια, παλιές εκκλησίες, όλα συνδυασμένα στα μαγευτικά χρώματα της Ιωνικής γης.Πηγαίνουμε στην περιοχή Βουρλά όπου απόγονοι Κρητών (Τουρκοκρητικοί) ομιλούν Ελληνικά με την κρητική προφορά μέχρι σήμερα. Στο χωριό Βουρλά (σήμερα URLA), πατρίδα του βραβευμένου με Νόμπελ ποιητή Γιώργου Σεφέρη, με την παραθαλάσσια ‘Σκάλα’, όπου ο ποιητής είχε σπίτι που σήμερα είναι ξενοδοχείο. Στην συνέχεια, πηγαίνουμε στα ΑΛΑΤΣΑΤΑ με επίσκεψη στο καλοδιατηρημένο Ιστορικό κέντρο με τηνεκκλησία των Εισοδίων Της Θεοτόκου που μετά την ανακαίνισή της το 2011, αποκαταστάθηκε στην αρχική της μορφή. Είναι ένας επιβλητικός περικαλλής ναός με το σπουδαίο μαρμάρινο τέμπλο του Ιωάννη Χαλεπά. Στην εκκλησία αυτή έγινε πατριαρχικός εσπερινός στις 28.05.2011 μετά από 89 ολόκληρα χρόνια.Καφέ στην παραδοσιακή πλατεία και περίπατος στα στενά σοκάκια με τα παραδοσιακά σπίτια και τη Χιώτικη Αρχιτεκτονική. Τελευταία στάση το πανέμορφο λιμάνι του Τσεσμέ, όπου επισκεπτόμαστε τη συνοικία της Κάτω Παναγιάς και την παλιά εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους (σήμερα πολιτιστικό κέντρο) καθώς και την παλιά αγορά. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

4η Ημέρα:1-5  ΦΩΚΑΙΑ –ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ – ΑΪΒΑΛΙ –ΣΜΥΡΝΗ -ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας. Πρώτη στάση μας στη Φώκαια που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του κόλπου της Σμύρνης και είναι ένας πανέμορφος συνδυασμός αιγαιοπελαγίτικου τοπίου, οθωμανικών και γενοβέζικων κτισμάτων, βυζαντινών και ελληνιστικών αναμνήσεων. Συνεχίζουμε για τα Μοσχονήσια, συστάδα νησίδωνκαι σκοπέλωνπου βρίσκονται απέναντι από τη Μυτιλήνη.Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Επόμενος σταθμός μας το όμορφο παραθαλάσσιο Αϊβαλή (Κυδωνίες), που αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Θα περπατήσουμε στα παλιά ελληνικά σοκάκια και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην αγορά της πόλης. Επιστροφή στην Σμύρνη όπου μεταφορά στο αεροδρόμιο αργά το βράδυ και αναχώρηση για Ηράκλειο με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ  ΠΤΗΣΗ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:  395

(μονόκλινο +75€)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 1. Αεροπορικά εισιτήρια με ναυλωμένη πτήση , Ηράκλειο- Σμύρνη- Ηράκλειο
 2. Φόροι αεροδρομίου 
 3. 3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο 4****
 4. Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο σας (Ημιδιατροφή)
 5. Όλες οι μεταφορές – Εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 6. Ελληνόφωνος Ξεναγός / Αρχηγός
 7. Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης (σύμφωνα με τις εντολές του ΕΟΤ)
 8. Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 1. Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 2. Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τα ποτά στα γεύματα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του.
 • Για την συμμετοχής σας στην εκδρομή απαιτείτε ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΜΕΣΑ – ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ

Όροι της εκδρομής (παρακαλούμε διαβάστε τους):  Κάθε εγγραφόμενος αυτοδικαίως αποδέχεται το πρόγραμμα και τους παρακάτω όρους εκδρομής: Η εγγραφή γίνεται με καταβολή προκαταβολής (το 30% του ποσού) και η εξόφληση απαραιτήτως θα γίνει το αργότερο δέκα ημέρες πριν την αναχώρηση. Το γραφείο δε φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε ήθελε προκύψει, με υπαιτιότητα των μεταφορικών μέσων που δεν του ανήκουν ή ότι άλλο δεν αφορά την οργάνωση από το γραφείο και κάθε άλλο συμβάν. Επίσης για τα έξοδα που θα προκύψουν από το συμβάν αυτό, όπως στάσεις, απεργίες, αλλαγή δρομολογίων, καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών κλπ. Επίσης δεν ευθύνεται για απώλεια αποσκευών. Ο κάθε εκδρομέας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις αποσκευές και προσωπικά του είδη και αναλαμβάνει ο ίδιος τις όποιες διαδικασίες ή ενέργειες απαιτούνται σε περίπτωση απώλειας.  Το γραφείο δεν έχει καμία ευθύνη και υποχρέωση οικονομικής ή άλλης φύσεως σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθενείας εκδρομέων. Για ακύρωση πριν την αναχώρηση,  υπάρχουν ακυρωτικά και είναι ανάλογα με το πόσες μέρες πριν γίνεται η ακύρωση.  Για λόγους οργανωτικούς ή απρόβλεπτου γεγονότος δυνατή η αλλαγή της σειράς των εκδρομών και των ξεναγήσεων χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

 


Αναζήτηση Εκδρομών

 

C.Tr.S Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικό newsletter στο παρακάτω email
γράψτε το email σας για να ενημερώνεστε για τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας
μπορείτε να ενημερώνεστε για προσφορές και στο κινητό σας
γράψτε το κινητό σας για να ενημερώνεστε για τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας