Ctrs.gr on Twitter ctrs.gr on Facebook
 • Κούβα

  ΚΟΥΒΑ 9 ΜΕΡΕΣ/8 ΝΥΧΤΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:23/03/18-02/04/18 ΑΠΟ1495€ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...
 • Μήλος

    ΜΗΛΟΣ  <<Η Μήλος είναι φημισμένη για τα δαντελωτά της ακρογιάλια....
 • Ηράκλειο - Καππαδοκία

  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ  από Ηράκλειο...
 • Ηράκλειο - BENELUX

  ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ απευθείας από Ηράκλειο  7...

Εκδρομές > ΆγιοιΤόποι - Ιορδανία

ΆγιοιΤόποι - Ιορδανία

Άγιοι Τόποι & Ιορδανία

Ιεροσόλυμα – Βηθλεέμ – Γαλιλαία – Ναζαρέτ – Νεκρά Θάλασσα – Πέτρα - Αμμάν

8 νύκτες / 9 ημέρες

Με πτήσεις της Aegean Airline από Ηράκλειο

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:13 - 21 Μαρτίου 2018

από 950€

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα 13/3:ΗΡΑΚΛΕΙΟ – TΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα πάρουμε την πτήση για Τελ Αβίβ.  Άφιξη στις 00:50, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στα  Ιεροσόλυμα.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα 14/3:ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση της ιερής πόλης.  Η παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ είναι 3.000 χρόνων, μολονότι το σημερινό χωροταξικό σχέδιό της, χρονολογείται κυρίως στη βυζαντινή περίοδο.  Ανατολικά και νότια της παλιάς πόλης βρίσκονται το Όρος των Ελαιών και το Όρος Σιών.  Και τα δύο συνδέονται με τις τελευταίες στιγμές του Ιησού Χριστού.  Θα διασχίσουμε την οδό του Μαρτυρίου (ο δρόμος που περπάτησε ο Χριστός, πηγαίνοντας στον Γολγοθά), προσκυνώντας στον Οίκο Ιωακείμ και Άννης  και στο Πραιτώριο και θα καταλήξουμε στον Ναό της Αναστάσεως, για προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, την ιερότερη απ’ όλες τις χριστιανικές τοποθεσίες.  Συνεχίζουμε για το Όρος Σιών που έχει ταυτιστεί με τη Γη της Επαγγελίας.  Εκεί θα δούμε τον Τάφο του Δαυίδ, την Πατριαρχική Σχολή και το Υπερώο, μέρος όπου λέγεται ότι έλαβε χώρα ο Μυστικός Δείπνος.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ 15/3:ΒΗΘΛΕΕΜ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ

Μετά το πρόγευμα θα μεταφερθούμε στη  Βηθλεέμ.  Θα επισκεφθούμε στη Βηθλεέμ, τη Βασιλική της Γεννήσεως, θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου, στο χωριό των Ποιμένων και στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.  Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Γαλιλαία.  Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και μετάβαση στο σημείο βαπτίσεως του Κυρίου, στον Ιορδάνη ποταμό.  Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ και θα φθάσουμε στη Ναζαρέτ, το μέρος όπου ο Ιησούς πέρασε την παιδική του ηλικία.  Επίσκεψη στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην κρύπτη του οποίου υπάρχει το σπήλαιο, όπου λέγεται ότι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ εμφανίστηκε στην Παρθένο Μαρία.  Επόμενος σταθμός μας η Κανά, γνωστή από το πρώτο θαύμα του Ιησού στον «γάμο της Κανά», όπου μετέτρεψε το νερό σε κρασί.  Θα καταλήξουμε στη λίμνη Τιβεριάδα της Γαλιλαίας, όπου εκτός των άλλων θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο στα Ιεροσόλυμα.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ 16/3:ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΥΝΟΡΩΝ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ 

Αναχώρηση μετά το πρωινό για την Ιορδανία.  Πέρασμα των συνόρων και συνέχεια της διαδρομής μας για τη Νεκρά Θάλασσα.  Η Νεκρά Θάλασσα είναι μία λίμνη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ιορδανία και είναι το χαμηλότερο σημείο της Γης, 411 μ. πιο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.  Η περιοχή θεωρείται από την αρχαιότητα ιδιαίτερα σημαντικό θεραπευτικό κέντρο, λόγω της σύστασης του νερού και της λάσπης που βρίσκεται εκεί.   Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.  .  Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ 17/3:ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΠΕΤΡΑ

Μετά το πρωινό μας ελεύθερος χρόνος στο ξενοδοχείο.  Απολαύστε τις θεραπευτικές ιδιότητες των Spaπου διαθέτει το ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για την Πέτρα.  Τακτοποίηση στα δωμάτια.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ 18/3:ΠΕΤΡΑ

Αφού προγευματίσουμε αναχωρούμε για την ξενάγηση της Πέτρας.  Τη μοναδική «ροζ πόλη» η οποία κτίστηκεπριν 2.000 χρόνια από Ναβαταίους Βεδουίνους. Το όνομα Πέτρα το έδωσαν οι Έλληνες της ελληνιστικής περιόδου, που μαγεύτηκαν όταν αντίκρισαν τα σκαλισμένα κτίρια στους βράχους, κρυμμένη από τα βλέμματα των εχθρών της εποχής.  Ακόμη και αν όλη η Ιορδανία δεν παρουσίαζε κανένα άλλο ενδιαφέρον, θα άξιζε κανείς να ταξιδέψει στη χώρα αυτή, μόνο και μόνο για την Πέτρα, τη λαξεμένη πολιτεία. Στη θέα της μένεις κατάπληκτος καθώς μοιάζει εξωπραγματική, λες και βγαλμένη από όνειρο.  Η ξενάγησή μας θα γίνει με άλογα και με τα πόδια μέσα σε ένα στενό φαράγγι μήκους 2.500 μέτρων. Η είσοδος στην πόλη γίνεται από ένα στενό φαράγγι το λεγόμενο «σικ» που εξασφαλίζει την ασφάλεια της πόλης, μιας και ήταν δύσκολο στους εχθρούς να την καταλάβουν. Στην ξενάγησή μας θα δούμε το θησαυροφυλάκιο (ΚΑΖΝΕΧ), το ρωμαϊκό θέατρο, το Ναό του Αρν, τους Βασιλικούς Τάφους, τον ανώτατο βωμό των θυσιών, τα προπύλαια, τα θυσιαστήρια, τιςαγορές, τους ναούς, τις θέρμες, το ανάκτορο, τα απομεινάρια του φρουρίου της Ρωμαϊκής λεγεώνας και η ξενάγηση τελειώνει με τοαρχαιολογικό μουσείο που στεγάζεται με πολύ παραστατικό τρόπο μέσα σε ένα από τα βραχώδη οικοδομήματα της πόλης.

7η ΗΜΕΡΑ 19/3:ΠΕΤΡΑ – ΑΜΜΑΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Αμμάν.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ 20-21/3:ΑΜΜΑΝ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την περιήγηση της “Λευκής Πόλης”, όπως αποκαλούν οι Άραβες το Αμμάν. Πρώτος μας σταθμός είναι η Ακρόπολη του Αμμάν που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν ενδείξεις ότι κατοικούνταν από τη Νεολιθική εποχή, γεγονός που το κάνει ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο με συνεχή ανθρώπινη παρουσία στο πέρασμα των αιώνων.  Συμβολίζει τη γέννηση των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, του ιουδαϊσμού, του χριστιανισμού και του ισλαμισμού.  Στην Ακρόπολη θα δείτε μνημεία από την αρχαία, τη βυζαντινή εποχή αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο με ευρήματα από όλη την Ιορδανία. Θα επισκεφθούμε την αρχαία Φιλαδέλφεια, το αμφιθέατρο και το Φόρουμ και θ’ ανεβούμε στο λόφο της Σιταντέλας, όπου το ενδιαφέρον μας θα στραφεί στον ναό του Ηρακλή και στο αρχαιολογικό μουσείο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.  Αργά το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση (03:30, 21/3) της επιστροφής στο Ηράκλειο.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΙΣΧΥ !!!

*Παρακαλούμε όπως ελέγξετε την ισχύ των διαβατηρίων σας και τις σφραγίδες σε αυτό, από ταξίδια σας πχ. στο Ιράν, για την αποφυγή καθυστερήσεων - προβλημάτων κατά την είσοδό σας στη χώρα του Ισραήλ.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Τιμή κατ’ άτομο: 950€το άτομο σε δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου: 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με AegeanAirlinesμέσω Αθηνών
 • 1 αποσκευή μέχρι 23 κιλά & 1 χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο
 • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • 3 διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο στην Ιερουσαλήμ
 • 1 διανυκτέρευση σε 5* ξενοδοχείο στην Νεκρά Θάλασσα
 • 2 διανυκτερεύσεις σε 5* ξενοδοχείο στην Πέτρα
 • 2 διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο στο Αμμάν
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά  (ημιδιατροφή)
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς/αρχαιολογικούς χώρους που περιγράφονται στο πρόγραμμα(είσοδος στην Πέτρα, στο Αμμάν  Citadel, Romantheatre)
 • Κόστος βίζας για την Ιορδανία
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης

Και διαφορά 100€ για 5* στο Αμμάν για 2 νύκτες με ημιδιατροφή

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων 350
 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Φιλοδωρήματα (υποχρεωτική καταβολή τοπικά περίπου 20€ κατ’ άτομο)

ΠΤΗΣΕΙΣ

Πτήση

Ημερομηνία

Από

Προς

Ώρες πτήσεων

Α3 7325

13 Μαρτίου

Ηράκλειο

Αθήνα

20.05-20.55

Α3 928

13 Μαρτίου

Αθήνα

Τελ Αβίβ

22.50-00.50

Α3 941

21 Μαρτίου

Αμμάν

Αθήνα

03.30-05.45

Α3 7300

21 Μαρτίου

Αθήνα

Ηράκλειο

07.10-08.00


Για να δηλώσετε συμμετοχή

 1. Το διαβατήριο να λήγει 6 μήνες μετά την επιστροφή μας
 2. Να μας δώσετε πλήρη στοιχεία διαβατηρίου στο Γραφείο μας (φωτοτυπία)

 


Αναζήτηση Εκδρομών

 

C.Tr.S Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικό newsletter στο παρακάτω email
γράψτε το email σας για να ενημερώνεστε για τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας
μπορείτε να ενημερώνεστε για προσφορές και στο κινητό σας
γράψτε το κινητό σας για να ενημερώνεστε για τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας