Ctrs.gr on Twitter ctrs.gr on Facebook

Εκδρομές > Ηράκλειο - Καππαδοκία

Ηράκλειο - Καππαδοκία

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ -ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ –ΠΡΟΚΟΠΙ -ΚΟΡΑΜΑ -ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ – ΑΒΑΝΟΣ – ΣΙΝΑΣΟΣ -ΜΑΛΑΚΟΠΗ

‘’AΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΕ ΝΑΥΛΩΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ AEGEAN AIRLINES’’

4 ημέρες αεροπορικώς για την αργία της Καθ.Δευτέρας

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 08/03/19-11/03/19

ΗΜΕΡΕΣ: 4

ΑΠΌ 575€

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η Ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ – ΑΒΑΝΟΣ – ΠΡΟΚΟΠΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηράκλειου νωρίς το πρωί 05:30 και αναχώρηση στις 07:00 για την Καισάρεια. Άφιξη και επίσκεψη στη Μουταλάσκη 20 χλμ έξω από την Καισάρεια, είναι η γενέτειρα του Αγίου Σάββα και της οικογένειας Ωνάση . Ο ναός της Παναγίας σήμερα είναι Τζαμί. Μεταφορά στο κέντρο της Καισάρειας, επίσκεψη στο ΜΕΝΤΡΕΣΕ του 13ου αιώνα και ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια  θα συνεχίσουμε για την Άβανο περνώντας δίπλα από το Τσαβουσίνκαι διασχίζοντας τον κόκκινο (Άλυ) ποταμό από τις όχθες του οποίου βγαίνει ο πηλός που κατασκευάζονται τα περίφημα κεραμικά της περιοχής. Θα δούμε την παλαιά Ελληνική Πολιτεία. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Προκόπι (Urgup), στην περιοχή Νεάπολη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας. Εδώ το έδαφος αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό από το οποίο ξεπροβάλουν εντυπωσιακοί βραχώδεις σχηματισμοί που μοιάζουν με μανιτάρια, καμήλες, φώκιες ή σφήνες με άσπρη κίτρινη ή πράσινη απόχρωση. Στους μαλακούς βράχους έχουν λαξευτεί σπίτια, εκκλησίες και μοναστήρια. Βρισκόμαστε στην καρδιά της ηφαιστιογενούς Καππαδοκίας. Η περιοχή αυτή χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει έχει μπει στον κατάλογο της Ουνέσκο με τα μνημεία που αποτελούν κληρονομιά της ανθρωπότητας. Θα δούμε την κοιλάδα των περιστεριών με την πανοραμική θέα για φωτογραφίες.  Συνεχίζουμε για το Ουτσχισάρ <<Μνημείο Εθνικής Κληρονομιάς>> ένα 25όροφο υπόσκαφο κτίσμα που χρησιμοποιήθηκε από Ρωμαίους, Βυζαντινούς και Σελτζούκους.. Θα δούμε το Κόραμα, το υπαίθριο μουσείο της Καππαδοκίας. Ένας χώρος με άγρια φυσική ομορφιά όπου βυζαντινοί μοναχοί λάξευσαν εκατοντάδες εκκλησίες με ανεκτίμητες τοιχογραφίες από τον 9ο – 14ο αιώνα. Η πιο εντυπωσιακή από όλες είναι η Τοκαλι με αγιογραφίες από την ζωή του Ιησού. Συναντά κανείς λοιπόν στο βάθος της κοιλάδας κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες των οποίων το ύψος φτάνει μέχρι και τα τριάντα μέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση .

3η Ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Μετά το πρωινό και αναχώρηση με το πούλμαν όπου πρώτη στάση μας θα είναι η Σινασσός. Η Σινασσός ένα από τα τέσσερα – πέντε ελληνόφωνα χωριά που υπήρχαν στην περιοχή μέχρι το 1924. Θα δούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πλατεία του χωριού. Θα δούμε τους οικισμούς της Καππαδοκικής πόλης γεμάτους με ελληνικά αρχοντικά, όπως το αρχοντικό του Ρίζου, δείγμα των σπουδαίων  κατοικιών της εποχής, τρωγλοδυτικές κατοικίες και επίσκεψη στο μοναστήρι του Αρχααγγέλου. Συνεχίζουμε να επισκεφτούμε την Μαλακοπή και την υπόγεια πόλη (κατακόμβες) της περιοχής. Είναι χτισμένες σχεδόν 85 μέτρα κάτω από την γη και χρησιμοποιήθηκαν για να γλυτώσουν από τις επιδρομές των Αράβων Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μετά το πρωινό μας ανχώρηση για να επισκεφτούμε το σπίτι στο οποίο έζησε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος επί 17 χρόνια. Συνεχίζουμε για να δούμε την κοιλάδα ΠΑΣΑΜΠΑΓ με πολλούς ηφαιστιογενείς κώνους. Εδώ θα δούμε και τα εργαστήρια αγγειοπλαστικής. Άφιξη στη Καισάρεια. Ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία μας ψώνια. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καισάρειας απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Ηράκλειο.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 • HOTEL TASSARAY URGUP 4*: Τιμή κατά άτομο σε  δίκλινο  574€

      Επιβάρυνση  μονοκλίνου   +40 €

 • DINLER HOTEL URGUP 5*: Τιμή κατά άτομο σε  δίκλινο   595€

      Επιβάρυνση  μονοκλίνου  +55 €

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ με Aegean Airlines
 • Φόροι αεροδρομίων .
 • 1 βαλίτσα 23 kg και 1 χειραποσκευή 8 kg, ανά άτομο
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • 3 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ (Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο).
 • Αρχηγός – συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης,
 • Φ.Π.Α.

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους και όπου απαιτείται
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα, Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία όπου απαιτείται.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ/ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Εγγραφές ΑΜΕΣΑ (θέσεις περιορισμένες)

(Με την εγγραφή σας απαραίτητη προκαταβολή 180 ευρώ).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ (έκδοση μετά το 2004) ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!!!

 Όροι της εκδρομής (παρακαλούμε διαβάστε τους):   Κάθε εγγραφόμενος αυτοδικαίως αποδέχεται το πρόγραμμα και τους παρακάτω όρους εκδρομής που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος:  Η εγγραφή γίνεται με καταβολή προκαταβολής και η εξόφληση απαραιτήτως θα γίνει το αργότερο δέκα ημέρες πριν την αναχώρηση. Το γραφείο δε φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε ήθελε προκύψει, με υπαιτιότητα των μεταφορικών μέσων που δεν του ανήκουν ή ότι άλλο δεν αφορά την οργάνωση από το γραφείο και κάθε άλλο συμβάν. Επίσης για τα έξοδα που θα προκύψουν από το συμβάν αυτό, όπως στάσεις, απεργίες, αλλαγή δρομολογίων, καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών κλπ. Επίσης δεν ευθύνεται για απώλεια αποσκευών. Ο κάθε εκδρομέας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις αποσκευές και προσωπικά του είδη και αναλαμβάνει ο ίδιος τις όποιες διαδικασίες ή ενέργειες απαιτούνται σε περίπτωση απώλειας.  Το γραφείο δεν έχει καμία ευθύνη και υποχρέωση οικονομικής ή άλλης φύσεως σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθενείας εκδρομέων και για ότι έξοδα τυχόν προκύψουν από μια τέτοια περίπτωση.  Για ακύρωση πριν την αναχώρηση, υπάρχουν ακυρωτικά: παρακρατείται το ποσό της προκαταβολής η οποία δεν επιστρέφεται, ανεξαρτήτως του λόγου ακύρωσης ή το πότε γίνεται. Για ακύρωση έως 8 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται όλο το ποσό (υπάρχει πιθανότητα επιστροφής μέρους του ποσού, κατόπιν της ανά περίπτωσης συνεννόηση με τις αεροπορικές εταιρείες ή λοιπά μεταφορικά μέσα, με τα ξενοδοχεία, κλπ)   Παρακαλούμε να ενημερώνεστε για τους Γενικούς Όρους Εκδρομών του διοργανωτή. Για λόγους οργανωτικούς ή απρόβλεπτου γεγονότος δυνατή η αλλαγή της σειράς των εκδρομών και των ξεναγήσεων χωρίς να παραλείπεται τίποτα. 


Αναζήτηση Εκδρομών

 

C.Tr.S Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικό newsletter στο παρακάτω email
γράψτε το email σας για να ενημερώνεστε για τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας
μπορείτε να ενημερώνεστε για προσφορές και στο κινητό σας
γράψτε το κινητό σας για να ενημερώνεστε για τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας